باغ هفت تن؛ یکی از قدیمی ترین اماکن تاریخی شیراز
به گزارش تور کانادا، باغ هفت تن به سده های پیش از عهد زندیه و عمارت آن از بناهای دورهٔ کریم خان زند است. این باغ در پای کوه چهل مقام و در شمال آرامگاه حافظ قرار گرفته است. بیشتر جهانگردانی که در چند سدهٔ اخیر به شیراز سفر نموده اند باغ تکیه هفت تنان و عمارت زیبای آن را وصف نموده اند. مردم شیراز نیز به این مکان دلبستگی خاص دارند و سابقاً گاه در طلب باران و استجابت دعا روی بدین مکان می آورده اند.
جهت دریافت خدمات طراحی ویلای کردان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
باغ هفت تن به سده های پیش از عهد زندیه و عمارت آن از بناهای دورهٔ کریم خان زند است
باغ هفت تن (بقعه هفت تنان، تکیه هفت تنان) که یکی از سازه های کریم خان زند در شیراز است؛ باغ زیبایی است که در شمال آرامگاه حافظ و باغ دنیا نما در دامنه کوه تخت ضرابی (کوه چهل مقام) جای گرفته و علت نام گذاری این سازه به هفت تنان، وجود هفت گور از هفت عارف در این باغ است که کریم خان زند روی هر کدام، سنگ عظیم بدون کتیبه ای نصب نموده است.
از دیدنی های این عمارت تالاری است که سقف آن بر دو ستون عظیم یکپارچه راسخ شده و در طاقچه های بالایی آن، پنج مجلس روی گچ نقاشی شده و از شاهکارهای نقاشی دوران زندیه محسوب می گردد. این مجموعه در سال های 1336 و 1337 شمسی توسط نقاش و هنرمند محمد باقردنیا میری تعمیر و تجدید شد.
باغ هفت تن (بقعه هفت تنان، تکیه هفت تنان) که یکی از سازه های کریم خان زند در شیراز است
این پنج مجلس به ترتیب عبارتند از: درویشی با تبرزین و کشکول، نقش موسی در حال شبانی، منظرهٔ شیخ صنعان و دختر ترسا، نقش ابراهیم و نقش درویش جوان. سنگ های موجود دراین موزه متعلق به سده های سوم تا یازدهم هجری قمری است که با انواع خطوط کوفی، ثلث، نستعلیق دیوانی، توقیع، تعلیق، نسخ و… به طرز زیبایی تزیین شده است.
حوض عظیمی هم در وسط عمارت اصلی به چشم می خورد که در گذشته از آب رکن آباد پر می شده است. باغ تکیه هفت تنان در انتهای بلوار هفت تنان، روبروی خیابان چهل مقام قرار گرفته است. هم اکنون از این ساختمان و باغ به عنوان گنجینه سنگ های کهن بهره برده می گردد.
منبع: گردشبان