تور دهلی: غارهای الورا ، غلبه انسان بر طبیعت در هندوستان

به گزارش تور کانادا، متاسفانه حتی سفر های خارجی ما نیز محدود به بعضی کشور های خاص شده. بسیاری از ما نمی دانیم به عنوان مثال با هزینه سفر به تایلند، می توانیم چه سفر های زیبایی را تجربه نماییم. یکی از مکان های دیدنی که اصلا نباید تجربه سفر به آن را از دست دهید، هندوستان است. سفر به هندوستان مملوء از شگفتی هایی است که انتظار شما را می کشند تا آنها را کشف کنید. یکی از این شگفتی ها، غارهای الورا نام دارد. با خبرنگاران همراه شونید تا سفری خیالی به غارهای الورا هندوستان را کنار ما تجربه کنید.

تور دهلی: غارهای الورا ، غلبه انسان بر طبیعت در هندوستان

برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور دهلی ما را تجربه کنید. از دهلی، آگرا و جیپور دیدن کنید و در شهر زیبای بمبئی قدم بزنید، در محیط زیبای فیلم های هندی از لحظات لذت ببرید.

غارهای الورا، جاذبه ای تماشای در نزدکی بمبئی

در منطقه اورانگاباد مهاراشترا، مجموعه ای از بزرگ ترین غارهای جهان قرار دارند. شاید بر اساس دیده های ما در ایران، تصور کنیم که این غار نیز بر فرض مثال شبیه به غاری همچون غار علیصدر است. برخلاف چیزی که تصور می کنید، غارهای الارو علاوه بر یک پدیده طبیعی، ساخته دست بشر هم است. مردم هندوستان، حدود یک هزار سال پیش، با دست دل این سنگ را تراشیده اند و معابدی زیبا در این غار های بزرگ طبیعی ایجاد نموده اند. فاصله غار های الارو از بمبئی و پونا زیاد نیست و به راحتی می توانید خودتان را به این غارها برسانید.

تصویر هوایی از غارهای الورا

غار های الارو در سال 1983 به ثبت آثار جهانی یونسکو در آمدند. از آن موقع به بعد گردشگران خارجی زیادی جذب این جاذبه تماشای شدند، اما هنوز متاسفانه مسافران ایرانی از وجود چنین جاذبه زیبایی آگاهی ندارند. شگفتی های این غارها تمامی ندارند و در هر دالان یک شگفتی نو انتظار شما را می کشد.

چند غار در مجموعه غارهای الارو قرار دارند؟

اگر به راهنمای سفر مراجعه کنید، خواهید دید که تنها سی و چهار غار در مجموعه غارهای الارو وجود دارند. اما در اصل بیش از یکصد غار در این منطقه وجود دارد که همگی آنها ساخته دست بشر هستند. یکی از جاذبه های مهم فرهنگی هندوستان وجود خدایان متعدد و مذاهب مختلفی است. حتی هنوز هم مذهب های مختلفی داخل هندوستان وجود دارد اما پیروان این مذاهب بدون هیچ مسئله ای کنار هم زندگی نموده و به عقاید هم احترام می گذارند.

غارهای الارو نیز دقیقا نماد همان موضوع است. حدود هزار سال پیش، اهالی هندوستان این معابد یا همان غارها را ساختند. نکته مهم و قابل توجه در اینجا این است که هر غار یک شماره منحصر به فرد خود را داشته و متعلق به یک مذهب خاص هندسی است. در حال حاضر دوازده غار متعلق به بودایی ها، 17 غار متعلق به هندو ها و پنج غار به آیین جنیسم تعلق دارند. تمامی این غارها را در بین سال های ششصد تا هزار میلادی ساخته اند و این نشان دهنده ارتباط خوب بین ادیان مختلف هندوستان از آن دوران تا به امروز است.

علت ساخت غارهای الارو

اهالیث هندوستان از این غارها به عنوان مکان عبادت و نیایش استفاده می کردند. حتی بعضی از آنها کاربردی همچون صوعه داشته و راهبان بودا و هندو در آن زندگی می کردند. حتی مکان هایی برای زندگی پیروان این مذاهب وجود داشته تا در این معابد تحصیل و زندگی نمایند.

حکاکی روی دیوار های غارهای الورا

از طرف دیگر شاید از خودتان بپرسید که چرا چنین معابد بزرگی در دل غار های سنگی ساخته شده اند. شاید از نظر شما این مکان دور افتاده باشد، اما باید به این موضوع توجه کنید که غارهای الارو در راستا جاده تجاری تاریخی آسیای جنوبی قرار دارند. این یعنی تردد تاجران از این جاده انجام می شده و همین مساله باعث شده بود تا غارهای الارو تبدیل به یک مرکز مهم تجاری شوند. حتی هنوز هم این غارها برای استان مهاراشترا ارزشمند هستند و جزء مشهورترین و محبوب ترین جاذبه های گردشگری این استان به شمار می آیند.

دولت هندوستان نیز به صورت مستقیم روی این غارها نظارت دارد و همواره بودجه ای برای حفاظت و بازسازی آن در نظر می گیرد.

سختی ساخت غار های الورا

خب تا به اینجا متوجه شده اید که این غارها، همچون غار های طبیعی نیستند و مردم این سرزمین کوشش زیادی نموده اند تا این معابد را ایجاد نمایند. واقعا به نوعی سختی آن را نمی توان کمتر از ساخت اهرام مصر دانست. اهالی هندوستان در میان تپه های چاراناندری که از جنس سنگ های آتشفشانی بازالت هستند، تنها با دست و ابزار های ابتدایی این سازه ها را ایجاد کردند.

جالب است بدانید بر اساس سند های تاریخی، حدودا ساخت غارهای الورا از سال 500 پس از میلاد مسیح شروع شد. جالب تر آنکه بر اساس آمار باستان شناسی، تا حدود سال 750 پس از میلاد مسیح، ساخت این ابنیه به طول انجامیده! یعنی حدود 250 سال مردم هندوستان برای ساخت این غارها کوشش کردند!

شاید با تماشا این غارها به وجد بیایید. اما قطعا با دانستن این موضوع که تنها با اسکنه یا مغار این دیواره ها را تراشیده اند و حدود 250 سال برای این کار زمان گذاشته اند، بیشتر متعجب خواهید شد و قدر لحظه به لحظه ای که در آنجا سپری می کنید را خواهید دانست. شاید در حدود چهار تا پنج نسل بی وقفه کوشش کردند تا نسل امروز ما بتواند از چنین آثار زیبای تماشا کند. اما واقعا ما برای نسل آینده چه میراثی می گذاریم؟

غارهای بوداییان

غار های بوداییان جزء اولین معابدی بودند که ساخته شدند. شاید بتواند از این موضوع نتیجه گرفت که آیین بوداییان در آن موقع از اهمیت بیشتری برخوردار بود به همین علت آن را در اولویت قرار دادند. باید بدانید که در تمامی غارهای الورا به غیر از غار دهم، صومعه سرا هایی وجود داشتند تا در آن راهبه ها بخوابند، غذا بخورند و یا از بیماران پرستاری نمایند.

غارهای الورا نماد زیبایی و هنر هندییان

گذر زمان و پیشرفت دانش اهالی هندوستان را می توان در نحوه ساخت این غارها مشاهده کرد. به عنوان مثال زمانی که به غار شماره یک نگاه می کنیم، بسیار ساده ساخته شده و سنگ تراشی و تزئینات در حداقل سطح ممکن قرار دارند. در غار شماره که متعلق به بوداییان است، تنها هشت سلول رهبانی کوچک وجود دارد. حال اگر کمی به غار شماره یازده دقت کنیم، خواهیم دید که در سه طبقه ساخته شده و یک تالار بسیار بزرگ در طبقه بالایی خود دارد. واقعا خیره نماینده است که چطور از دل سنگ یک معبد سه طبقه با دست و مغار تراشیده اند!

در زیارتگاه های غارهای الورا، یک سری دیوار به چشم می خورند که دارای پنج بودا هستند. این بوداها را می توان به جای مانده بودا در قلمرو زمین دانست. بعلاوه باید بدانید که در کنار این پنج بودا، هفت بودای دیگر وجود دارند که تمثیلی از گذشته هستند.

غارهای الورا ، نمادی از هنر هندییان در هزاره اول

شاید تصور کنید که تماشا این معابد سنگی در دل غارهای آتشفشانی تنها چیز هایی هستند که شما را متعجب خواهند کرد. این در حالی است که سختی کار و تراشیدن سنگ هالی بازالتی، هندی ها را از تزئین معابد باز نداشته. هر یک از این معابد ریزه کاری های منحصر به فردی دارد که واقعا شگفت انگیز هستند. البته همانطور که پیشتر اشاره کردیم، غار های بوداییان چون جزء اولین تجارب ساخت غارهای الورا به شمار می آمدند، ساده تر از مابقی غارها هستند.

نمادی از اهمیت فیل در هندوستان در غارهای الورا

هرچقدر غار شماره یک ساده و محقر طراحی شده، غار شماره شانزده زیبا، مسحور نماینده و مجلل است. این غار را می توان بزرگ ترین سنگ حکاکی شده یکپارچه در تمام جهان دانست. از همان لحظه ورود به غار شماره شانزده، مبهوت عظمت و شکوه این صخره بزرگ قبرار خواهید گرفتم. تمامی قسمت های صخره، هنرمندانه تراش خورده و روی آن روایت ها و داستان های هندی به تصویر کشیده شده اند.

این نقوش و حکاکی ها آنقدر زیاد و زیبا هستند که برای تماشا آنها باید یک روز کامل وقت بگذارید و از تماشا مابقی غارهای الورا غافل بمانید. غار های دیگر بیشتر شبیه به یک حفره افقی در دل کوه هستند. اما حتی نحوه ساخت غار شماره شانزده با غار های دیگر تفاوت دارد. برای ساخت این غار از بالای صخره بازالتی به سمت پایین تراش کاری نموده اند. در نتیجه این غار را بیشتر می توان شبیه به یک گودال دانست.

غار شماره بیست و یک

عظمت غارهای غارهای الورا

با وجود اینکه تقریبا قدیمی ترین غار های این مجموعه، غار های شماره یک تا ده هستند، اما غار شماره بیست و یکم، قدیمی ترین غار متعلق به مذهب هندو است. هنوز هم مجسمه های فاخری من جمله نگهبانان درب ورودی و الهه های رود در تالار این غار به چشم می خورند. غار بیست و نهم نیز شباهت زیادی به این غار دارد که در اواخر سال پانصد پس از میلاد مسیح ساخته شده است. در این غار نیز سه راستا پلکانی وجود دارد که انگار به وسیله دو مجسمه شیر محافظت می شوند.

برای تزئین غارها هندو از گچ بری های پیش ساخته استفاده می شده. داخل غار بیست و یک و بیست و نهم نیز این گچ بری های زیبای پیش ساخته به چشم می خورند.

برترین زمان سفر به غار های الورا

فضای داخلی و تماشای غارهای الورا

در خصوص سفر های خارجی و تماشا جاذبه های آنجا، اینطور نیست که تنها بتوانید به خاطر تماشا یک جاذبه راهی این سفر شوید. اما به صورت کلی هوای اطراف بمبئی و به صورت کلی هندوستان، از ماه نوامبر تا مارس نسبتا خنک تر از ماه های دیگر سال است. در نتیجه برترین زمان را برای سفر به هندوستان می توان در همین محدوده دانست.

اطلاعات بازدید از غارهای الورا

تصاویری از داستان ها و روایت های هندی در غارهای الورا

شما هر روز هفته به جز سه شنبه ها می توانید از این غارهای زیبا بازدید کنید. ساعت کار این مجموعه بر اساس فصل فرق دارد. به همین علت بهتر است طلوع آفتاب و غروب آفتاب را به عنوان ساعت کاری آنها معرفی کرد. با وجود اینکه هنوز مردم ایران شناخت زیادی در خصوص غارهای الورا ندارند، اما سایر قسمت های جهان آن را به خوبی می شناسند و همواره در تمامی ایام سال این منطقه بسیار شلوغ و انباشته از گردشگر است.

در گذشته از این غارها به عنوان عبادت گاه استفاده می کردند و جاذبه های بسیاری برای تماشا دارد. به همین علت ترجیحا صبح زود نزدیک طول آفتاب خودتان را به اینجا برسانید تا با خیال آسوده و در خلوتی، به ترتیب همه غارها را ببینید و از آن لذت ببرید.

امکانات رفاهی، خدماتی و اقامتی اطراف غارهای الورا

مجسمه های غارهای الورا

اطراف این غارها کاملا بکر و دست نخورده هستند و نباید انتظار تماشا فروشگاه های مختلف را داشته باشید. به همین علت بهتر است به مقدار چند ساعتی که در آنجا هستید، آب و خوراکی همراه خود بیاورید. در نتیجه زمانی که به اورانگاباد رسیدید، می توانید از فروشگاه های اطراف خرید کنید و سپس راهی منطقه الورا شوید.

از طرف دیگر نزدیک ترین شهر به آنجا اورانگاباد خواهد بود. با توجه به اینکه این منطقه تا بمبئی یا پونا بسیار فاصله دارد، شاید بخواهید که شب را در همان اطراف سپری کنید و فردا عاز بمبئی یا پونا شوید. یا گاهی ممکن است بلیت در همان روزی که می خواهید برای بازگشت پیدا نکنید. به هر صورت داخل اورانگاباد می توانید مکان های برای اقامت پیدا نموده و یک شب را نیز در سفر خود آنجا سپری کنید.

چه وسایل و تجهیزاتی باید همراه خود ببریم؟

فضای داخلی غار

قطعا برای تماشا سی و چهار غار توو در توو، باید پیاده روی زیادی داشته باشید. به همین علت ترجیحا وسیله اضافه با خودتان همراه نیاورید و کفش های مخصوص پیاده روی پای خود کنید. آفتاب هندوستان سوزان است، پس ترجیحا لباسی نازک و نخی بپوشید که همه بدن شما را بپوشاند و در عین حال گرم نباشد. کلاه، عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب را از قلم نیاندازید.

فضای این غارها بکر بوده و دست نخورده هستند. به همین علت داخل غار نباید انتظار تماشا لامپ را داشته باشید! در نتیجه فضای داخلی آن تاریک و بدون منافذی برای رسیدن نور است. پس بهتر است یک چراغ قوه کوچک همراه بیاورید تا بتوانید تزئینات و ریزه کاری های رویه دیواره غارها را به خوبی ببینید.

نحوه دسترسی به غارهای الورا هندوستان

همانطور که ذکر کردیم، نزدیک ترین شهرها به غارهای الورا ، بمبئی و پونا یا همان پونه هستند. مجموعه غارهای الورا حدود چهارصد کیلومتر از بمبئی و حدود دویست و پنجاه کیلومتر از پونا فاصله دارند. شما می توانید خودتان را با اتوبس و یا قطار به این منطقه زیبا برسانید. البته متاسفانه نزدیک ترین ایستگاه قطار به این منطقه در 30 کیلومتری آنجا واقع شده است. به هر صورت اگر از قطار استفاده می کنید، باید در ایستگاه اورانگاباد پیاده شوید. از آنجا نیز باید یک تاکسی بگیرید و به سمت غار های الورا حرکت کنید.

از مبمئی تا اورانگاباد با قطار حدود شش الی هفت ساعت فاصله وجود دارد. در حقیقت بازدید از این غارها برای شما یک سفره یک روزه خواهد بود. البته اورانگاباد یک فرودگاه نیز دارد، اگر هزینه بلیت هواپیما برای شما مهم نیست و ترجیح می دهید زمان کمتری را هدر دهید، می توانید از هر جای هندوستان خودتان را با هواپیما به این شهر برسانید.

منبع:سـفـرزون

منبع: دیجیاتور
انتشار: 13 مرداد 1401 بروزرسانی: 13 مرداد 1401 گردآورنده: tour-canada.ir شناسه مطلب: 1624

به "تور دهلی: غارهای الورا ، غلبه انسان بر طبیعت در هندوستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور دهلی: غارهای الورا ، غلبه انسان بر طبیعت در هندوستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید