9 غذای مسمومی که هر روز می خوریم!
به گزارش تور کانادا، در بین غذاهای روزمره ما، موادی وجود دارد که سمی هستند به خصوص اگر در مقادیر بالا مصرف شوند! با این غذاهای سمی آشنا شوید.
وقتی در سفر و در حال گشت و گذار در مقصدهای تازه هستید، به خصوص در کشورهای خارجی یا مناطقی که فرهنگ کاملا متفاوتی دارند، زیاد پیش می آید که با غذاها و مواد اولیه ای روبه رو می شوید که اصلا با آن ها آشنایی ندارید. گاهی همین مسئله باعث می گردد که به فکر غذای دیگری بیفتید و از خوردن آن غذا صرف نظر کنید.
مثلا مرغ خام سنتی را فرض کنید که در ژاپن رایج است یا نوعی بادکنک ماهی که دارای اندام های حاوی نوروتوکسین و سمی است که به مراتب قوی تر از سیانید هستند. البته هر دوی این ها جزو غذاهای محبوب و لذیذ هستند و بادکنک ماهی باید با شیوه خاصی تمیز و برای طبخ آماده گردد.
سفر به خارج از کشور، تنها جایی نیست که باعث می گردد در معرض مواد غذایی سمی و عجیب قرار بگیرید. بعضی غذاهای رایج و محبوب روزمره هم سمی هستند. بعضی از مواد خوراکی که هر روز از فروشگاه می خریم از انواع میوه و سبزی گرفته تا حبوبات و مغزها، اگر کشنده نباشند، حاوی عناصر سمی هستند.
در ادامه چند ماده غذایی را معرفی می کنیم که خوردن آن ها بسیار رایج است و در سبد غذایی روزمره ما پیدا می گردد. ما هر روز این مواد را می خوریم بدون اینکه بدانیم ممکن است ما را بکشند.
1. بادام
خوانندگان رمان های رازآلود حتما می دانند که سیانید یا سیانور، یک سم رایج و آشنا، بویی شبیه بادام تلخ دارد. به این علت است که بادام تولید نشده حاوی هیدروسیانید اسید است که می تواند مرگبار باشد. خوردن تعداد کمی بادام تلخ در حدود ده بادام می تواند برای یک کودک، مرگبار باشد. البته بادامی که ما هر روز می خریم و استفاده می کنیم، بادام شیرین است. از روغن بادام تلخ برای تهیه عصاره ها و داروهای موضعی استفاده می گردد.
2. جوز هندی
جوز هندی یکی از ادویه های رایج و محبوب است. این ادویه را هم برای دسرها و هم برای غذاهای شور استفاده می نمایند. این ادویه می تواند باعث ایجاد توهم بگردد. جوز هندی حاوی یک عنصر روانگردان است که میریستین نام دارد. این ماده اگر در مقادیر زیاد مصرف گردد تاثیری بیش از دو لیوان اگ ناگ دارد. اگ ناگ یک نوشیدنی لبنی با طعم شیرین است.
از دیگر عوارض جانبی مصرف زیاد جوز هندی می توان به سردرد، حالت تهوع و هذیان اشاره نمود. هنوز تعیین نیست که چه میزان جوز هندی سمی و خطرناک است؛ ولی علائم آن معمولا بعد از مصرف دو قاشق غذاخوری از این ادویه، آغاز به ظاهر شدن می نماید.
3. لوبیا قرمز
خریدن انواع حبوبات و غلات مثل لوبیا و برنج در حجم زیاد، از نظر مالی به صرفه است. با وجود این، فکر بدی نیست تا برای مصرف لوبیا قرمز از کنسرو آن بهره ببرید. اگر لوبیای خام خریداری می کنید در نظر داشته باشید که این لوبیا باید چندین ساعت خیس گردد و حداقل برای مدت 30 دقیقه بجوشد تا سمی که در آن است و فیتوهماگلوتینین یا لکتین نام دارد، از بین برود و قبل از مصرف کاملا سم زدایی و برای خوردن، ایمن گردد.
خوردن تنها تعداد کمی از لوبیا قرمز خام می تواند علائمی مثل تهوع، استفراغ و اسهال ایجاد کند. حبوبات دیگری مثل باقلا، دانه سویا و سایر حبوبات نیز حاوی لکتین هستند؛ ولی لوبیا قرمز بیشترین میزان این ماده سمی را در خود دارد.
4. عسل
افسانه ای وجود دارد که بر اساس آن اگر عسل را حرارت بدهید، سمی می گردد. البته این نکته حقیقت ندارد؛ ولی خوردن عسل غیرپاستوریزه، می تواند برای بچه ها و زنان باردار خطرناک باشد. پاستوریزاسیون فرایندی است که در طی آن مواد غذایی در معرض حرارت کمی قرار می گیرند که این حرارت باعث کشتن پاتوژن ها می گردد. در خصوص عسل، فرایند پاستوریزاسیون سم هایی را به نام آلکالوئیدهای پیرولیزیدین که در عسل موجود است، از بین می برد.
خوردن بیش از یک قاشق چایخوری عسل پاستوریزه نشده، می تواند علائمی مثل حالت تهوع، سرگیجه، سردرد و حتی مرگ در بچه ها و زنان باردار ایجاد کند؛ ولی جای نگرانی نیست. بزرگسالانی که از سلامت کامل برخوردارند، می توانند یک قاشق بزرگ و کامل عسل را به نوشیدنی خود اضافه نمایند و نوش جان نمایند.
5. گیلاس
هسته گیلاس حاوی ماده ای شیمیایی است که آمیگدالین نام دارد. این ماده بعد از خورده شدن در بدن به سیانید تبدیل می گردد. البته مسمومیت با سیانور در افرادی گزارش شده است که هسته های شکسته و باز گیلاس را خورده اند. دوز مرگبار هسته گیلاس فقط به مقدار دو هسته است؛ ولی البته معمولا برای مسمومیت به بیشتر از این میزان احتیاج است.
البته اگر گاهی هسته گیلاس را ناخواسته قورت دادید، نگران نشوید؛ ولی در بدترین حالت ممکن است علائمی مثل تب، سردرد، تهوع، بی حالی و بی خوابی را تجربه کنید. دانه سیب و هسته میوه های دیگری مثل هلو و آلو هم عناصر سیانوژنیک مشابهی دارند.
6. سیب زمینی
سیب زمینی، گوجه فرنگی و بادمجان همگی متعلق به خانواده ای به نم بادنجانیان هستند و عنصری سمی دارند که سولانین نام دارد. برای اجتناب از مسمومیت با سولانین، مراقب باشید که سیب زمینی های سبز یا جوانه زده را مصرف نکنید. این سم در همه قسمت های گیاه وجود دارد و فقط به برگ و گل آن خلاصه نمی گردد و در ریشه هم وجود دارد.
غده یا ریشه خوراکی این گیاه زمانی که آغاز به جوانه زدن می نماید یا سبز می نماید، مسموم می گردد. سیب زمینی قبل از جوانه زدن ابتدا به رنگ سبز تغییر رنگ می دهد. این علامت نشان دهنده وجود کلروفیل و حاوی سولانین است. سیب زمینی ها را دور از تابش نور آفتاب نگه دارید. قرار گرفتن در معرض نور باعث ایجاد کلروفیل و این سم در سیب زمینی می گردد.
7. ریواس
ریواس بسیار آبدار و ترش و لذیذ است. هم برای غذاهای شور مناسب است و هم برای دسرهای شیرین. برگ های ریواس حاوی اگزالیک اسید است. این اسید می تواند باعث ایجاد التهاب در در دهان و گلو گردد. دشواری در تنفس، سنگ کلیه و حتی مرگ از علائمی است که در اثر مصرف آن ایجاد می گردد. البته برای اینکه این ماده عوارض مرگبار داشته باشد، باید چهار و نیم کیلو یا بیشتر از آن را مصرف کنید.
8. بادام هندی
بادام هندی خام حاوی اوروشیول است. یک ماده شیمیایی که در پیچک سمی هم وجود دارد. پوسته های بادام هندی با روغنی پوشیده شده اند که حاوی آناکاردیک اسید است که رابطه نزدیکی به اوروشیول دارد و در اثر تماس با پوست، باعث ایجاد بثورات پوستی و راش می گردد.
بادام هندی که ما از سوپرمارکت ها می خریم، معمولا بخارپز شده یا تفت داده شده هستند تا اوروشیول آن ها از بین برود. این ماده اگر در مقادیر بسیار زیاد مصرف گردد، می تواند کشنده باشد.
9. انواع قارچ
قارچ خوراکی بسیار لذیذ است و در غذاهای متنوعی کاربرد داد. در بسیاری از غذاها می توانید از قارچ بهره ببرید و طعم متفاوت و لذیذی به غذاهای متنوع می دهد. غیر از قارچ های خوراکی، خوردن بقیه قارچ ها کشنده است؛ مثلا یکی از انواع قارچ ها که به درستی، کلاهک مرگ نام گرفته است.
برای یک فرد عادی غیرممکن است که بتواند تفاوت قارچ خوراکی و قارچ سمی را که در طبیعت وجود دارند، تشخیص دهد. هر سال تعداد زیادی به خاطر اشتباه در مصرف قارچ، جان خود را از دست می دهند. اگر به مصرف قارچ علاقه دارید و اطلاعات کافی در خصوص قارچ های سمی و خوراکی ندارید، بهتر است که به خوردن قارچ های تهیه شده از سوپرمارکت بسنده کنید. قارچ مطمئن تهیه کنید و با خیال راحت مصرف کنید. در طبیعت از چیدن و مصرف قارچ ها خودداری کنید.
منبع: کجارو / matadornetwork.com