تور بلغارستان: این غذاها فقط در بلغارستان پیدا می شوند
به گزارش تور کانادا، غذاهای بلغارستان
غذاهای سنتی بلغارستان بخاطر تنوع زیادشان در پنیر، ماست و کیفیت بالای سبزیجات معروفیت دارند. جالب است بدانید که غذاهای بلغارستان ترکیبی از دستورهای پخت کشورهای بالکان، ترکیه و یونانی هستند که البته تغییرات مخصوص ذائقه مردم این کشوربر روی آن ها اعمال شده است. بشقاب های آنان بسیار تر و تازه، سالم همراه با ادویه به مقدار کافی هستند. بیشترین گوشتی که مصرف می نمایند هم گوسفند، مرغ، گاو و در شهرهای ساحلی انواع ماهی است. اغلب برترین غذاهای بلغارستان برای خارجی ها شناخته شده نیست و همه از مسافران بلغارستان می پرسند غذاهای این کشور چیست؟ اگر می خواهید قبل از سفرتان اطلاعات کاملی درباره برترین غذاهای بلغارستان کسب کنید تا آن جا بی دردسر آن چه دوست دارید را سفارش دهید در ادامه با خبرنگاران همراه شوید.
با ما سفر کنید و با تور بلغارستان از معماری شگفت انگیز اروپایی دیدن کنید و شهر زیبای صوفیه را ببینید.
سالاد شوپسکا | Shopska Salad
شاید بتوان گفت هیچ سالادی در بلغارستان به میزان شوپسکا هوادار ندارد، یک سالاد با طرز تهیه بسیار ساده و مناسب برای فصل تابستان! البته شاید با خودتان فکر کنید که هیچ چیز خاصی در چند سبزی خرد شده وجود ندارد اما در اشتباهید. مواد تشکیل دهنده این سالاد شامل پنیر سفید بلغاری به نام (Sirene) است که طعم خاص سالاد هم دقیقا به خاطر وجود این نوع پنیر است. جالب است بدانید پنیر Sirene به وسیله نوعی باکتری ساخته می گردد که فقط در بلغارستان زندگی می نماید! برای درست کردنش کافیست خیار، گوجه، پیاز و فلفل را مخلوط کنید و رویش هم پنیر رنده شده بریزید. معمولا قبل از غذای اصلی همراه به نوشیدنی این سالاد را می خورند (چون لیست برترین غذاهای بلغارستان حالا حالاها ادامه دارد).
سوپ تاراتور | Tarator Soup
اگر چه شنیدن ترکیب این مواد احتمالا برایتان عجیب و غریب است، اما سوپ تاراتو خوشمزه ترین سوپ سردی خواهد بود که تا به حال خورده اید. برای درست کردن آن ماست، خیار، سیر، روغن زیتون و شوید را ترکیب می نمایند و یک طعم بیاد ماندنی درست می گردد. در روزهای گرم تابستان هیچ چیز مانند سوپ تاراتو نمی تواند تشنگی را برطرف کند و آب بدن را جبران سازد. بعید است شما رستورانی بلغاری پیدا کنید که سوپ تاراتور را در منو خود نداشته باشد. ممکن است بعضی ها از روغن زیتون و گردوی خرد شده نیز برای درست کردنش استفاده نمایند. در این سوپ بلغارها از ماست های خوشمزه خود استفاده می نمایند و حسابی به این محصولاتشان مفتخرند.
مواد لازم:
- 1 خیار بزرگ (پوست کنده و خرد شده)
- 4 پر سیر
- 1/2 قاشق چای خوری نمک
- 1/4 فنجان گردو
- 2 تکه نان (نان سفید تست که در قطعات ریز خورد شده)
- 2 قاشق غذا خوری روغن آفتابگردان (یا روغن زیتون)
- 5 فنجان ماست
- 1 تا 2 قاشق چای خوری آب لیمو
آش سیرابی | Shkembe Chorba
اگر اهل خوردن سیرابی هستید و با خوردن چنین چیزی در سوپ مسئله ای ندارید پیشنهاد می کنیم که آش سیرابی بلغارستان را امتحان کنید. در بعضی شهرهای خودمان هم آش سیرابی پخت می گردد که با نسخه بلغاری کاملا فرق دارد. آش سیرابی در بلغارستان حسابی تند و تیز است، آن ها برای مزه دار کردن آش از روغن، سرکه، نمک و فلفل به اندازه خیلی زیاد استفاده می نمایند. بلغارها معمولا آش سیرابی را به عنوان صبحانه می خورند (چیزی شبیه به کله پاچه خودمان) و کنارش هم نوشیدنی های خنک می نوشند.
مواد لازم:
- 5 کیلوگرک سیرابی
- 1 فنجان روغن
- 2 فنجان شیرتازه
- 1 قاشق چای خوری پاپریکا
- 1 قاشق غذاخوری فلفل سیاه
- 1 قاشق غذا خوری نمک
- 2 پر سیر (پوست کنده و خورد شده)
- 1/3 فنجان سرکه سفید
- ترکیبی از فلفل قرمز خشک
فلفل شکم پر | Chushka Biurek
فلفل شکم پر، یکی دیگر از برترین غذاهای بلغارستان است که با گوشت خرد شده و برنج پر می گردد. در عید کریسمس هم ورژن بدون گوشت این غذا روی میز خانه ها سرو می گردد. این فلفل ها یا پخته و یا سرخ شده و در کنار یک مزه سرد مثل گوجه فرنگی با خیار سرو می شوند. یک بشقاب بلغاری کامل برای گیاهخواران؛ فلفل پخته شده با تخم مرغ و پنیر سفید. معمولا آن را به عنوان یک وعده اصلی غذا سرو می نمایند اما گاهی هم همراه با غذاهای دیگر و کنارشان آورده می گردد. به طور معمول، فلفل قرمز دراز برای تهیه این غذا استفاده می گرددد. آن را در تابه های آهنی درست می نمایند و همواره در سس گوجه فرنگی غوطه ور است. فلفل شکم پر شبیه به دلمه فلفل خودمان است و محتویاتشان هم اشتراکات بسیاری دارد.
مواد لازم:
- 6 فلفل سبز یا قرمز
- 1/2 کیلوگرم گوشت گوسفند (گوشت گاو)
- 1 لیوان برنج سفید
- 2 قاشق غذاخوری روغن
- 1 گوجه فرنگی، پوست کنده و خرد شده
- 1 هویج، خرد شده
- 1 پیاز، خرد شده
- 1 قاشق چایخوری پاپریکا
- 1 حبه سیر، خرد شده
- 1 قاشق غذاخوری جعفری، خرد شده
- پونه کوهی، زیره سبز، مرزه و فلفل سیاه (به اندازه کافی)
کبابچه | Kebapche
کبابچه از برترین غذاهای بلغارستان همان طور که از اسمش معین است نوعی کباب سنتی بلغارها است که با گوشت چرخنموده، انواع ادویه جات و سبزی های خورد شده که به شکل سوسیس رول شده درست می گردد. یکی از چیزهایی که کباب بلغارس را خاص می نماید همان پنیر سفید سیرمه است که روی کباب ریخته می گردد. مزه آن را شبیه به کوفته قلقلی توصیف می نمایند که برای طعم دار کردنش از زیره سبز استفاده شده است. معمولا از گوشت گاو یا مخلوط درست می گردد و در هر بشقاب سه تای آن همراه با سیب زمینی بر روی میز آورده می گردد.
- 1 کیلو گوشت چرخنموده
- 1 پیاز خورد شده
- 1 قاشق غذاخوری نمک
- 1 قاشق غذا خوری فلفل
- 1 قاشق غذا خوری زیره سبز
دلمه برگ مو | Lozovi Sarmi
دلمه برگ مو هم یکی دیگر از برترین غذاهای بلغارستان است که البته نسخه مشابه آن در کشور خودمان هم سرو درست می گردد. بلغارها هم مانند ما دلمه را گاهی به عنوان پیش غذا و گاهی غذای اصلی می خورند. برگ مو پایه اصلی غذاست و در ادامه با گوشت چرخ نموده، برنج، انواع سبزیجات، ماست و … پر می گردد. اگر می خواهید مانند یک بلغاری دلمه بخورید باید ابتدا دلمه را در ظرف ماست فرو کنید و سپس آن را نوش جان کنید.
تخم مرغ و پنیر در دیگ گلی | Madradjisko
این احتمالا یکی از خوشمزه ترین و برترین غذاهای بلغارستان است که بیشتر غیر بلغار ها در خصوص آن چیزی نمی دانند، اگرچه فوق العاده خوشمزه و لذیذ است اما در عن حال بسیار هم سنگین بوده و بهتر است در خوردنش زیاده روی نکنید. کف قابلمه پیاز سرخ شده و فلفل را می بینید و در پی آن یک لایه ضخیم از پنیر بلغاری است. روی آن ها هم تخم مرغ ریخته می گردد و سپس ظرف خوشمزه برای 15-20 دقیقه پخته می گردد. از خوردن این غذای لذیذ حسابی لذت ببرید و البته بعد آن یک برنامه پیاده روی حسابی بگذارید.
پنکیک بلغاری | Palačinka
اگر بخواهیم درست ترجمه کنیم باید بگوییم پنکیک، اما پنکیک های بلغاری آن قدر نازک هستند که بیشتر شبیه به کرپ هستند. آنها از خمیری که با تخم مرغ، آرد، شیر و نمک درسته شده، در یک تابه با کره یا روغن سرخ می شوند. شما معمولا انتخاب گسترده ای از انواع طعم ها و شیرینی ها برای پر کردن داخلش دارید. آنها هر زمان در طول روز، از صبحانه تا شام خورده می شوند. اگر شیرینی دوست ندارید پیشنهاد ما پنیر و زیتون است اگر هم که عاشق شیرینی هستید مربا انتخاب مناسبی است. سنتی ترین مرباها زردآلو، آلو یا توت فرنگی است، عسل و گردو هم انتخب خوشمزه ای هستند. البته امروز شکلات نوتلا هم هواداران زیادی دارد.
بانیتسا یا بانیچکا | Banitsa or banichka
این غذاها را می توان ملکه برترین غذاهای بلغارستان دانست. بانیتسا نوعی شیرینه ورقه ورقه است که با پنیر، تخم مرغ و ماست پر می گردد، درست می گردد. البته در بعضی از منطقه ها بلغارستان هم آن را با کدو حلوایی یا اسفناج پر می نمایند اما بانیستای سنتی با همان پنیر سفید درست می گردد.
بانیتسا یک نوع شیرینی بلغاری است که به طور معمول به عنوان دسر بعد از غذا خورده می گردد، گاهی هم آن را سر میز صبحانه می بینید. شما می توانید انواع شیرین یا دیگر طعم هایش را با لایه های کره ای نوش جان کنید. بانیتساهای خانگی معمولا در فر پخته می شوند اما نسخه های خیابانی و فست فودی آن ها سرخ شده هستند. برای کردنشان می توان از تخم مرغ، اسفناج، کدو تنبل، شیر شیرین، ماست، پنیر فتا یا سایر پنیرهای سفید استفاده کرد. بانیتسا شیرین اما از همه محبوب تر است به خصوص در کریسمس و سال نو در همه خانه ها پخته می گردد.
مواد لازم:
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 3 عدد تخم مرغ
- 2 فنجان ماست ساده شیر کامل
- 350 گرم پنیر سیرن یا فتا، با آب شسته شده
- 1/3 فنجان آرد
- 1/2 قاشق چای خوری سودا
- 1/2 قاشق چای خوری نمک (اگر پنیرتان شور نیست)
- 450 گرم خمیر فیلو
- 200 گرم کره آب شده
- 2 فنجان آب گازدار
- عسل به اندازه کافی
ورژن بلغاری موساکا | Moussaka
موساکا در واقع غذایی متعلق به خاورمیانه است اما از انجا که خاورمیانه، تاثیر عمیقی روی بلغارستان داشته است، مخصوصا در دورانی که بلغارستان به مدت 500 سال تحت فرماندهی عثمانی بود، تعجبی ندارد که غذاهایی از آنها به یادگار برده باشد. ورژن بلغاری این غذا بر پایه سیب زمینی، گوشت قلقلی شده و لایه نازکی از ماست است. این غذا را می توانید در خانه هم درست کنید.
البته موساکای سایر منطقه ها اغلب دارای بادمجان به عنوان بخش جدا نشدنی است اما در بلغارستان سیب زمینی جایش را گرفته است. روی غذا هم سس گوجه ای همراه با ماست ریخته می گردد و آن را در فر قرار می دهند.
مخلوط کباب | Meshana Skara
اگر عاشق گوشت هستید حتما باید میشانا اسکارا را سفارش دهید. یکی از خوشمزه ترین و برترین غذاهای بلغارستان که شامل کباب کلاسیک کبابچه، کوفته (نوعی گوشت قلقلی که با کوفته ما خیلی فرق دارد)، استیک، کانارچه (نوعی سوسیس) و یک سیخ کباب می گردد. در کافه رستوران ها معمولا در کنار مخلوط کباب ها سیب زمینی سرخ نموده هم قرار داده می گردد. اگر سالاد شوپسکا را همچاشنی این غذا کنید، احتمالا بعدش می توانید بلغاری صحبت کنید.
میش ماش | Mish Mash
در میان بهترنی غذاهای بلغارستان گزینه های زیادی برای گیاهخواران وجود ندارد اما میش ماش قطعا آن ها را هیجان زده می نماید. (البته همچنان برای وگن ها مناسب نیست). بلغارها تخم مرغ را در تابه هم می زنند و هر سبزی که دم دستشان باشد با آن مخلوط می نمایند. این سبزی معمولا فلفل دلمه ای، گوجه و پیاز است. البته پنیر سیرنه در این غذا هم دیده می گردد و اندازهی از آن را داخل غذا می ریزند. هرگاه حسابی احساس گرسنگی داشتید و می خواستید در زمانی بسیار کوتاه وعده غذای خوشمزه ای درست کنید که گوشت هم نداشته باشید میش ماش انتخاب مناسبی است.
مواد لازم:
- 8 تخم مرغ
- 1 پیاز
- 2 پر سیر
- 3 فلفل سبز
- 2 گوجه فرنگی میانه
- 200 گرم پنیر سیرنه یا پنیر فتا (خرد شده)
- کره 50 گرم
- روغن سبزیجات
- جعفری تازه خرد شده (یک سوم فنجان)
- پاپریکا
- نمک و فلفل سیاه
پنیر و ماست ساده
گاهی از خوردن غذای زیاد خسته می شویم یا می خواهیم شامی سبک بخوریم. از آن جایی که لبنیات بلغارستان از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند امتحان کردن پنیر سفیر بلغاری (همان سیرنه) یا ماست های محلی می تواند یک وعده غذایی خوشمزه و لذیذ باشد که در لیست برترین غذاهای بلغارستان جای می گیرد. معروفترین مارک های لبنیات این کشور، Vereya، Na Baba و Bozhenci هستند.
منبع: alittlenomad.com
منبع: الی گشت