دستور پخت 10 غذای معروف ایتالیایی
به گزارش تور کانادا، از انواع پیتزا و پاستا گرفته تا دسرهای خوشمزه، غذاهای ایتالیایی رضایت هر سلیقه ای را جلب می نمایند. حتی اگر گیاه خوار هم باشید می توانید غذای دلخواه خود را در میان آن ها پیدا کنید.
با ما همراه باشید و با تور ایتالیا ارزان از به بهترین کشور اروپا سفر کنیم و در شهرهای ونیز، فلورانس و رم بگردیم و بناهای تاریخی این کشور تاریخی را از نزدیک ببینیم.
زمانی که صحبت از پاستا می گردد، انتخاب از میان پنه، اسپاگتی، ماکارونی، تاگلیاتله (Tagliatelle) و راویولی کار مسئله ای است.
همه این پاستاها با انواع سس ها و سبزیجات سرو می شوند. اگر به غذاهای ایتالیایی علاقه دارید، با ما همراه باشید تا دستور پخت 10 غذای ایتالیایی خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
- سالاد کاپرزه با سس پستو
- پانزلا
- بروسکتا
- نان فوکاچا
- پیتزا مارگریتا
- ریزوتوی قارچ
- پاستا با گوجه و ریحان
- پاستا کاربونارا
- لازانیا
- تیرامیسو
1. سالاد کاپرزه با سس پستو
یک پیش غذای عالی برای آغاز غذای اصلی.
هیچ چیز مانند یک سالاد تازه و خوشمزه با گوجه فرنگی در فصل تابستان نیست. سالاد کاپرزه با سس پستو (Caprese Salad with Pesto Sauce) ترکیبی جذاب از گوجه فرنگی و پنیر موزارلا است. این سالاد را همراه با سس پستو سرو می نمایند.
مواد لازم برای تهیه سالاد کاپرزه با سس پستو
- 2 عدد گوجه فرنگی
- یک مشت ریحان تازه
- 1 بسته پنیر موزارلا
مواد لازم برای تهیه سس پستو:
- یک مشت ریحان تازه
- 1 پیمانه دانه کاج
- 1 پیمانه پنیر پارمزان رنده شده
- نصف پیمانه روغن زیتون اکسترا ویرجین (Extra Virgin)
- آب لیمو (به اندازه نصف لیمو)
رسپی سالاد کاپرزه با سس پستو
- دو گوجه فرنگی آبدار را به شکل دایره ای اسلایس کنید و روی آن ها کمی روغن زیتون اکسترا ویرجین، نمک و فلفل بریزید.
- پنیر موزارلا را تکه تکه کنید.
- اسلایس های گوجه فرنگی را در ظرف سالاد بچینید و قطعات پنیر موزارلا را در کنار آن ها قرار دهید.
- سالاد خود را با سس پستو و ریحان تزئین کنید.
دستور تهیه سس پستو
- در یک مخلوط کن، ریحان را با دانه کاج، پنیر پارمزان و روغن زیتون اکسترا ویرجین مخلوط کنید تا فرم سس را به خود بگیرند.
- آب لیمو را به ترکیب سس اضافه کنید.
- اگر سس پستوی غلیظی به دست آوردید، کمی روغن زیتون به ترکیب سس اضافه کنید تا به قوام دلخواه تان برسد.
2. پانزانلا
پانزانلا (Panzanella) یک سالاد نانِ توسکانی است که غذایی ایده آل برای فصل تابستان به شمار می رود. این سالاد رسپی خاصی ندارد اما گوجه فرنگی و نان دو عنصر اصلیِ آن را تشکیل می دهند.
خوردن این سالاد با یک نوشیدنی خنک در زیر نور آفتاب بسیار لذت بخش است.
مواد لازم برای تهیه پانزانلا
- 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 1 عدد نان فرانسوی کوچک (نان را به قطعات مربعیِ 2 سانتی متری تقسیم کنید)
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 2 عدد گوجه فرنگی رسیده و عظیم (به شکل مربع های 2 سانتی متری)
- 1 عدد خیار (به شکل اسلایس هایی با ضخامت 1 سانتی متر)
- 1 عدد فلفل دلمه ای قرمز (به شکل قطعات مربعیِ 2 سانتی متری)
- 1 عدد فلفل دلمه ای زرد (به شکل قطعات مربعیِ 2 سانتی متری)
- نصف پیاز قرمز (به شکل خلالی و نازک)
- 20 عدد برگ ریحانِ خردشده
رسپی سالاد پانزانلا
- روغن را در ماهی تابه داغ کنید. سپس نان های قطعه قطعه شده و نمک را به آن اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید. این کار را تا قهوه ای شدن نان ها ادامه دهید. در صورت تمایل می توانید روغن بیشتری اضافه کنید.
- در یک کاسه عظیم گوجه فرنگی ، خیار، فلفل، پیاز و ریحان را با هم مخلوط نموده، قطعه های نان را به ترکیب سالاد اضافه کنید و آن ها را با نمک و فلفل مزه دار کنید.
- پس از مخلوط کردن مواد، سالاد را به مدت نیم ساعت بگذارید تا طعم مواد با هم ترکیب شوند.
3. بروسکتا
بروسکتا (Bruschetta) یکی از پیش غذاهای خوشمزه ایتالیایی است. این غذا با نان گریل شده، سبزیجات، سیر و گوجه فرنگی تهیه می گردد. برای تاپینگ های روی نان می توانید از گوجه فرنگی و ریحان یا قارچ و سیر بهره ببرید.
مواد لازم برای تهیه بروسکتا
- 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون اکسترا ویرجین
- 2 حبه سیرِ خرد شده
- 4 عدد گوجه فرنگی عظیم و خردشده
- یک چهارم پیمانه ریحان خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک
- 1 قاشق چایخوری نمک کوشر
- فلفل قرمز به مقدار دلخواه
- 1 عدد نان باگت عظیم (اسلایس شده از عرض نان)
- روغن زیتون اکسترا ویرجین (برای آغشته کردن نان به روغن)
- 2 حبه سیر نصف شده
دستور پخت بروسکتا
- روغن را در یک قابلمه کوچک داغ کنید. سیرهای خردشده را به روغن اضافه کنید و به مدت 2 الی 4 دقیقه، تا طلایی شدن سیرها تفت دهید. سپس سیرها را از روی گاز بردارید و بگذارید سرد شوند.
- در یک کاسه عظیم گوجه فرنگی، ریحان، سرکه، نمک و فلفل قرمز را با هم مخلوط کنید. روغن و سیر تفت داده شده را به این ترکیب اضافه کنید. سالاد را به مدت 30 دقیقه در جایی قرار دهید تا طعم مواد با هم ترکیب گردد.
- با یک برس روی هر دو طرف نان ها روغن زیتون بمالید. نان ها را به مدت 10 الی 15 دقیقه داخل فر قرار دهید. سپس نان ها را به مدت 5 دقیقه در جایی قرار دهید تا کمی سرد شوند. پس از سرد شدن نان ها، حبه های سیر را روی نان بگذارید.
- ترکیب گوجه فرنگی ها را روی نان قرار دهید و بروسکتا را سرو کنید.
4. نان فوکاچا
نان فوکاچا (Focaccia Bread) یکی دیگر از غذاهای محبوب ایتالیایی است. این غذا با خمیر تازه نان، پیاز کاراملایزشده، زیتون، گوجه فرنگی، ریحان و پنیر پارمزانِ رنده شده تهیه می گردد.
مواد لازم برای تهیه نان فوکاچا
- دو و سه چهارم پیمانه آرد سفید چندمنظوره
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق چایخوری شکر
- 1 قاشق غذاخوری مخمر خشک فعال
- 1 قاشق چایخوری پودر سیر
- 1 قاشق چایخوری پونه خردشده
- 1 قاشق چایخوری آویشن خشک شده
- یک دوم قاشق چایخوری ریحان خردشده
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- 1 قاشق غذاخوری روغن ذرت
- 1 پیمانه آب
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 1 قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده
- 1 پیمانه پنیر موزارلا
دستور پخت نان فوکاچا
- در یک کاسه عظیم آرد، نمک، شکر، مخمر، پودر سیر، پونه، آویشن، ریحان و فلفل سیاه را با هم ترکیب کنید. سپس آب و روغن زیتون را داخل این ترکیب بریزید و مواد را کاملا مخلوط کنید.
- پس از آن که خمیر آماده شد، آن را روی یک سطح آرد پاشی شده قرار دهید و تا زمانی که نرم و کشسان گردد آن را ورز دهید. سپس یک کاسه را با روغن چرب کنید و خمیر را در آن بگذارید. روی خمیر را با یک پارچه تمیز بپوشانید. خمیر را به مدت 20 دقیقه در جایی گرم قرار دهید.
- فر را روی 230 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم گردد. خمیر را در یک قالب مستطیل شکل روی یک کاغذ روغنی قرار دهید. روی خمیر را با روغن زیتون چرب کنید. سپس پنیر پارمزان و پنیر موزارلا را روی آن بپاشید.
- خمیر را به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید تا روی نان طلایی گردد.
5. پیتزا مارگریتا
پیتزا مارگریتا (Margherita) یکی از معروف ترین غذاهای ایتالیایی است که رنگ های آن شما را به یاد پرچم ایتالیا می اندازد. این غذای محبوب ایتالیایی را تنها با چند ماده غذایی ساده می توانید آماده کنید. گوجه فرنگی، ریحان و پنیر موزارلا مواد تشکیل دهنده اصلی این غذا هستند.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا
- سه چهارم پیمانه آب ولرم
- 2 و نیم قاشق چایخوری مخمر خشک غیرفعال
- یک دوم قاشق چایخوری شکر
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 300 گرم آرد ساده
- 40 گرم آرد ذرت
- 2 قاشق چایخوری نمک
مواد لازم برای تهیه تاپینگ خمیر پیتزا
- خمیر پیتزا
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 2 حبه سیر خردشده (سیرها تفت داده شده باشند)
- یک چارم پیمانه سس گوجه فرنگی
- 200 گرم پنیر موزارلا (پنیرها را تکه تکه کنید)
- یک مشت ریحان تازه
- فلفل سیاه به مقدار لازم
دستور پخت خمیر پیتزا
- در یک کاسه عظیم، نیمی از آب را با مخمر خشک و شکر ترکیب کنید و به مدت 10 دقیقه در جایی قرار دهید تا مخمر فعال گردد.
- نیمی دیگر از آب را به همراه 2 قاشق غذاخوری روغن، 260 گرم آرد، آرد ذرت و نمک در یک ظرف جداگانه ترکیب کنید. خمیر تشکیل شده را روی یک سطح آردپاشی شده بگذارید و آن را ورز دهید. در این مرحله، باقی مانده آرد را تا جایی که ضروری است به خمیر اضافه کنید تا خمیر چسبناک نباشد. ورز دادن خمیر را 5 الی 10 دقیقه ادامه دهید تا خمیری یک دست به وجود بیاید.
- یک ظرف را با روغن زیتون چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید. روی خمیر را با یک پارچه تمیز بپوشانید و آن را به مدت یک ساعت در جایی گرم بگذارید.
- خمیر را به 4 چانه مساوی تقسیم کنید و هرکدام را به شکل دایره ای با قطر 25 سانتی متر پهن کنید.
دستور پخت پیتزا مارگریتا
- پس از آماده کردن خمیر، فر را با حرارت 240 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- روغن زیتون و سیرهای خردشده را در یک ظرف کوچک ترکیب کنید. روی خمیری را با روغن زیتون چرب کنید. سپس روی خمیر را با سس گوجه فرنگی، پنیر موزارلا و اسلایس های گوجه فرنگی بپوشانید.
- پیتزا را در فر قرار دهید تا کناره های آن به رنگ قهوه ای روشن در آید و روی پنیر حباب تشکیل گردد.
- پیتزا را از فر درآورید و روی آن را با ریحان و فلفل تزئین کنید. این پیتزا را باید بلافاصله پس از درآوردن از فر سرو کنید.
6. ریزوتوی قارچ
ریزوتوی قارچ (Mushroom Risotto) غذایی سالم خوشمزه است. این غذا منبع خوبی برای پروتئین است و خاصیت آنتی اکسیدانیِ آن باعث می گردد عامل خوبی در مبارزه با سرطان به شمار رود.
مواد لازم برای تهیه ریزوتوی قارچ
- 50 گرم قارچ پورچینی
- یک عدد استاک سبزیجات
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 1 عدد پیاز خردشده
- 2 حبه سیر خردشده
- 250 گرم قارچ صدفی خردشده
- 300 گرم برنج ریزوتو یا برنج نیم دانه
- 25 گرم کره
- یک مشت جعفری خردشده
- 50 گرم پنیر پارمزان رنده شده
دستور پخت ریزوتو
- 50 گرم قارچ پورچینی را در یک ظرف عظیم بریزید و یک لیتر آب جوش به آن اضافه کنید. اجازه دهید قارچ ها 20 دقیقه در آب خیس بخورند. سپس قارچ ها را آبکش کنید. چند قاشق آب را داخل ظرف باقی بگذارید.
- استاک سبزیجات را به آبِ قارچ ها اضافه کنید. سپس قارچ ها را فشار دهید تا آب به طور کامل از آن خارج گردد.
- در یک ماهی تابه 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را با حرارت متوسط گرم کنید. پیاز و سیرهای خردشده را به روغن اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه تفت بدهید.
- 250گرم قارچ صدفی و قارچ های پورچینی را خرد کنید. سپس نمک و فلفل به آن ها اضافه کنید و به مدت 8 دقیقه آن ها را بپزید تا قارچ ها نرم شوند.
- برنج را در ماهی تابه بریزید و به مدت یک دقیقه بپزید. سپس استاک سبزیجات را به برنج اضافه کنید و اجازه دهید با خوب با هم ترکیب شوند. ماهی تابه را روی شعله متوسط قرار دهید و برنج را هم بزنید تا مایعات را به خود جذب کند. این هم زدن را تا زمانی که برنج بافت کِرِمی به خود بگیرد.
- پس از پخته شدن برنج 25 گرم کره و 25 گرم پنیر پارمزان را به همراه جعفری خردشده به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید و سپس 25 گرم پنیر باقی مانده و جعفری را داخل برنج بریزید.
7. پاستا با گوجه و ریحان
یکی از ساده ترین انواع پاستا در ایتالیا، پاستا با گوجه و ریحان (Pasta Con Pomodoro E Basilico) است. این غذا یکی از اصلی ترین غذاهای ایتالیایی به شمار می رود و تهیه آن بسیار سریع و ساده است. در کمتر از نیم ساعت می توانید این غذا را آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه پاستا با گوجه و ریحان
- 1 کیلوگرم گوجه فرنگی عظیم و رسیده
- 40 میلی لیتر روغن زیتون اکسترا ویرجین
- 3 حبه سیر خردشده
- یک مشت ریحان
- فلفل چیلی به مقدار لازم
- 1 بسته پنه یا هر نوع پاستای دیگر
- پنیر پارمزان
- نمک به مقدار لازم
دستور پخت پاستا با گوجه و ریحان
- گوجه فرنگی ها را خرد کنید و دانه های آن را خارج کنید. سپس آن ها را به قطعات کوچک تر تقسیم کنید.
- روغن را در یک قابلمه عظیم بریزید تا داغ گردد. سپس سیر و فلفل چیلی را به آن اضافه کنید.
- به محض این که بوی سیر را احساس کردید و سیرها به اندازه کافی در روغن سرخ شدند، گوجه فرنگی ها را به قابلمه اضافه کنید. گوجه فرنگی ها را با حرارت بالا تفت دهید. از یک قاشق چوبی برای له کردن پالپ گوجه فرنگی بهره ببرید.
- ریحان ها را به همراه نمک به ترکیب گوجه و سیر اضافه کنید. می توانید ریحان ها را خرد کنید یا به صورت کامل در غذای خود بریزید. پس از آماده شدن سس مخلوط گوجه و ریحان را از روی گاز بردارید و آن را به مدت یک دقیقه در غذاساز بریزید.
- پاستا را در آب جوش قرار دهید تا پخته گردد. سپس آن را آبکش کنید.
- پاستاها را در یک ظرف بریزید و آن را با سس سرو کنید. می توانید کمی روغن زیتون روی غذای خود بریزید و آن را با سس مخلوط کنید.
- هنگام سرو پاستا آن را با کمی پنیر پارمزان تزئین کنید.
8. پاستا کاربونارا
نام این پاستای ساده و خوشمزه از کلمه کاربونه (Carbone) به معنای ذغال سنگ گرفته شده است. پاستا کاربونارا (Pasta Carbonara)غذایی محبوب در میان معدنچیان به شمار می رفت.
مواد لازم برای تهیه پاستا کاربونارا
- نمک به مقدار لازم
- 2 عدد تخم مرغ عظیم و 2 عدد زرده تخم مرغ (تخم مرغ ها به دمای اتاق رسیده باشند)
- یک سوم پیمانه پنیر پِکورینو رومانو
- یک سوم پیمانه پنیر پارمزان رنده شده
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- بیکن به مقدار دلخواه
سه چهارم بسته اسپاگتی
دستور پخت پاستا کاربونارا
- در یک کاسه عظیم تخم مرغ ها، زرده تخم مرغ، پنیر پکورینو و پارمزان را مخلوط کنید. کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
- آب را در قابلمه بریزید تا جوش بیاید. روغن را در یک قابلمه عظیم روی حرارت ملایم قرار دهید. بیکن را به روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید. پیش از آن که بیکن سفت گردد آن را از قابلمه خارج کنید و در کناری قرار دهید.
- پاستا را به آب جوش اضافه کنید تا نرم گردد. سپس پاستا را آبکش کنید و آن را در قابلمه ای که روی شعله ملایم بود قرار دهید. به مدت یک دقیقه آن را هم بزنید.
- پاستا را در ظرف بریزید و آن را با ترکیب پنیر و تخم مرغ مخلوط کنید. اگر احتیاج بود باز هم پاستا اضافه کنید. این غذا را باید بلافاصله سرو کنید. می توانید روی آن را با کمی پنیر پکورینو تزئین کنید.
9. لازانیا
یکی دیگر از غذاهای معروف ایتالیایی که همه ما یک بار هم که شده آن را امتحان نموده ایم، لازانیا است. راز یک لازانیای خوشمزه، تهیه یک سس خانگی، پنیر پارمزان و لایه هایی از ترکیب سبزیجات و گوشت و بیکن است.
مواد لازم برای تهیه لازانیا
- گوشت قرمز
- سس مارینارا
- استاک سبزیجات یا استاک گوشت
- ورقه لازانیا
- پنیر ریکوتا
- پنیر موزارلا
- پنیر پارمزان رنده شده
- ریحان یا جعفری تازه
مواد لازم برای تهیه سس مارینارا
- 700 گرم گوجه پوست کنده
- 1 پیاز زرد متوسط (پیاز را به قطعات عظیم تقسیم کنید)
- 2 حبه عظیم سیر
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون اکسترا ویرجین
- 1 قاشق چایخوری پونه خشک شده
- فلفل قرمز به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
دستور تهیه سس مارینارا
- در یک قابلمه گوجه فرنگی ها، پیاز، سیر، روغن زیتون، فلفل قرمز و پونه را با هم مخلوط کنید.
- سس را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت 45 دقیقه بجوشد. گاهی سس را با یک قاشق چوبی هم بزنید.
- قابلمه را از روی حرارت بردارید و پیازها را جدا کنید. با یک چنگال سیرها را له کنید و همراه با سس هم بزنید. اگر قطعه پیاز کوچکی در سس دیدید همین کار را انجام دهید. می توانید سس را داخل مخلوط کن بریزید تا یک دست گردد.
- در این مرحله کمی نمک به سس اضافه کنید.
دستور پخت لازانیا
- فر را روشن کنید تا داغ گردد و ظرف مخصوص لازانیا را چرب کنید.
- گوشت را در ماهیتابه تفت دهید.
- سس مارینارا و استاک سبزیجات را به گوشت اضافه کنید و این ترکیب را خوب هم بزنید.
- یک سوم سس مارینارا در کف ظرف لازانیا بریزید و روی آن 3 ورقه لازانیا قرار دهید.
- روی ورقه لازانیا پنیر ریکوتا قرار دهید. به همان مقدار پنیر موزارلا و پارمزان بریزید. کمی از سس مارینارا و گوشت روی پنیرهای قرار دهید.
- لایه های بعدی لازانیا را به همین ترتیب آماده کنید. روی لایه آخر پنیر پارمزان و موزارلا بریزید.
- ظرف را در یک فویل بپیچید و داخل فر قرار دهید. پس از مدتی فویل را بردارید و دوباره ظرف را داخل فر بگذارید.
- پس از آن که ظرف را از فر بیرون آوردید 5 دقیقه صبر کنید. سپس لازانیا را سرو کنید.
- در صورت تمایل می توانید روی آن را با ریحان، جعفری، پنیر پارمزان و روغن زیتون تزئین کنید.
10. تیرامیسو
یکی از دسرهای پرطرفدار ایتالیایی تیرامیسو (Tiramisu) نام دارد. این دسر خوشمزه با بیسکوئیت های لیدی فینگر، قهوه و ماسکاراپونه تهیه می گردد.
مواد لازم برای تهیه تیرامیسو
- 6 عدد زرده تخم مرغ
- سه چهارم پیمانه شکر
- دو سوم پیمانه شیر کم چرب
- یک و یک چهارم پیمانه خامه زده شده
- یک دوم قاشق چایخوری عصاره وانیل
- 400 گرم پنیر ماسکارپونه
- یک چهارم پیمانه قهوه دم شده
- 2 بسته بیسکوئیت لیدی فینگر (Lady Finger)
- 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
دستور تهیه تیرامیسو
- در یک قابلمه کوچک، زرده تخم مرغ و شکر را خوب هم بزنید. شیر را به این ترکیب اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار دهید. به طور مداوم آن را هم بزنید تا بجوشد. اجازه دهید این مخلوط به مدت 1 دقیقه بجوشد، سپس آن را از روی شعله بردارید. ترکیب به دست آمده را در جایی قرار دهید تا سرد گردد. سپس روی آن را بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.
- در یک کاسه متوسط، خامه و وانیل خوب بزنید.
- پنیر ماسکارپونه را به ترکیب زرده تخم مرغ و شیر اضافه کنید. آن ها را با هم مخلوط کنید تا ترکیبی صاف و یکدست به دست بیاورید.
- نیمی از هر بیسکوئیت را به قهوه آغشته کنید. قسمت خیس بیسکوئیت ها را درانتهای ظرف قرار دهید. روی بیسکوئیت ها را با ترکیب ماسکارپونه بپوشانید. سپس یک لایه خامه روی آن قرار دهید. این لایه ها را چند بار تکرار کنید و روی آن پودر کاکائو بریزید. سپس به مدت 4 الی 6 ساعت دسر را در یخچال قرار دهید تا آماده گردد.