طرز تهیه عدسی اصفهانی
به گزارش تور کانادا، عدسی اصفهانی نوعی صبحانه ساده و مغذی است و از آنجا که به صورت گرم مصرف می گردد در فصل سرما دلچسب تر است. طرز تهیه عدسی اصفهانی ساده و لذت بخش است و با کمترین مواد غذایی موجود در منزل قابل طبخ می باشد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - عدسی نوعی خوراک تهیه شده از عدس است که بیشتر به عنوان یک صبحانه گرم یا یک میان وعده مغذی استفاده می گردد. این خوراکی خوشمزه یکی از غذا های اصیل ایرانی است که در هر یک از مناطق ایران به سبک خاصی درست می گردد. در تهیه این غذا علاوه بر عدس از مواد غذایی دیگری همچون پیاز، آرد و انواع ادویه استفاده می گردد و طعم نهایی آن به ادویه مورد استفاده بستگی دارد. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه عدسی اصفهانی را ارائه دهیم.
طرز تهیه عدسی اصفهانی
مواد لازم | |
عدس شسته و خیس خورده | 500 گرم |
آب | 6-7 پیمانه |
پیاز خرد شده | 1 عدد |
روغن یا کره ذوب نموده | 3-4 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و آویشن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- عدس و پیاز را با 7-6 پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید حدود 2-1 ساعت بپزد.
- آرد را در کاسه ای ریخته، به تدریج نیم پیمانه آب سرد به آن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا آرد در آب حل گردد.
- پس از این که عدس پخت و تقریبا نرم شد (پس از حدود 1 ساعت)، آرد حل شده در آب را به آن اضافه کنید و 1 ساعت دیگر صبر کنید تا آرد بپزد.
- نیم ساعت قبل از انتها پخت، کمی نمک اضافه کنید.
- وقتی عدس کاملا نرم شد و آب آن خورد رفت، با گوشت کوب بکوبید یا در غذاساز بریزید تا خمیر صاف و یکدستی حاصل گردد.
- عدسی را در ظرف سرو بکشید، کمی روغن داغ یا کره ذوب شده روی آن بریزید و مقداری پودر آویشن روی آن بپاشید.
- عدسی اصفهانی را به صورت داغ با نان میل کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه انواع عدسی
- روی عدسی اصفهانی گاهی کمی فلفل سیاه و گشنیز ساطوری هم می ریزند.
- در صورت تمایل می توانید عدسی را با پودر گلپر یا پودر زیره نیز میل کنید ولی ادویه اصلی عدسی اصفهانی همان پودر آویشن است.
- عدسی را می توان به عنوان پیش غذا روی میز اردور هم گذاشت.
- برای تهیه عدسی از عدس ریز قهوه ای بهره ببرید، زیرا عدس ریز قهوه ای پوست نازک تری دارد و خوشمزه تر است.
- برای درست کردن عدسی سعی کنید از عدس فله ای بهره ببرید، زیرا عدس های بسته بندی حاوی مواد نگهدارنده هستند که برای سلامتی مضر است.
- برای دریافت نفخ عدس، بهتر است آن را از شب قبل خیس نموده و آب آن را دور بریزید.
- گاهی برای مقوی تر شدن عدسی، در آن عصاره مرغ یا گوشت می ریزند. در اینصورت مواظب باشید عدسی شور نگردد، چون عصاره ها معمولا مقداری نمک دارند.
- طرز تهیه عدسی اصفهانی، همان است که در فوق ذکر شد، ولی در صورت تمایل می توانید این عدسی را با پیاز داغ میل کنید.
- برای غلیظ و یکدست شدن عدسی اصفهانی به آن آرد اضافه می نمایند، ولی شما در صورت تمایل می توانید آرد را حذف نموده و به آن سیب زمینی اضافه کنید.
- در بعضی از شهر ها عدسی را با آبلیموی تازه سرو می نمایند. استفاده از آبلیمو سلیقه ای است و به ذائقه افراد بستگی دارد، ولی اصفهانی ها ترجیح می دهند عدسی را بدون چاشنی آبلیمو و فقط همراه با پودر آویشن مصرف نمایند.
- اگر در حین پخت، آب عدس تمام شد، ولی عدس ها هنوز کاملا نپخته اند، مقداری آب جوش به عدسی اضافه کنید، ولی آب را کم کم اضافه کنید که عدسی شل نگردد.
- عدسی اصفهانی غلظت مشخصی دارد نه باید خیلی رقیق باشد و نه خیلی غلیظ.
- نمک عدسی را در انتها پخت اضافه کنید، زیرا نمک باعث دیرپز شدن عدس می گردد.
- ادویه و چاشنی عدسی را پس از انتها پخت و هنگام سرو به آن اضافه کنید تا عطر و بوی آن حفظ گردد.
- اگر عدسی شور شد، افزودن سیب زمینی به آن تا حد زیادی باعث دریافت شوری غذا می گردد.
در این مطلب طرز تهیه عدسی اصفهانی و نکات مهم در تهیه آن را با هم مرور کردیم. اگرچه عدس دارای خواص فراوانی است و به دلیل داشتن آهن، استفاده از آن مخصوصا به زنان و بچه ها توصیه می گردد، اما نباید فراموش کنید که عدس نفاخ و دیرهضم است و زیاده روی در خوردن آن باعث افزایش غلظت خون، کاهش قوه بینایی، سوزش ادرار، ناراحتی های عصبی و شدت بواسیر می گردد و بهتر است با روغن کنجد یا روغن بادام مصرف گردد.
منبع: setare.com