طرز تهیه کباب کوبیده گوسفندی، ترد و خوشمزه

به گزارش تور کانادا، کباب کوبیده گوسفندی از گوشت قلوه گاه گوسفند تهیه می شود، اما به دلیل چرب بودن این گوشت از قسمت سردست نیز می توان استفاده کرد. در ادامه طرز تهیه این کباب و نحوه سیخ دریافت آن شرح داده خواهد شد.

طرز تهیه کباب کوبیده گوسفندی، ترد و خوشمزه

خبرنگاران | سرویس آشپزی - در میان کباب های ایرانی، محبوبیت ویژه ای دارد و تقریبا نمی توان فردی را یافت که از میل کردن این غذا لذت نبرد. اگرچه کباب کوبیده گوسفندی به سادگی آماده می شود، اما کباب کردن آن روی منقل به گونه ای که از سیخ جدا نشود، کمی سخت است.

مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده گوسفندی

به منظور تهیه این کباب سنتی ایرانی برای چهار الی پنج نفر، به دو الی سه ساعت زمان و مواد اولیه ای که در ادامه ذکر می شود، نیاز دارید.

مواد لازم
گوشت گوسفندیک کیلوگرم
پیاز2 الی 3 عدد
گوجه فرنگی، نمک و فلفلبه میزان لازم

نکته: از گوشت سردست یا قلوه گاه گوسفند استفاده کنید. اگر قلوه گاه را انتخاب کردید، طرز تهیه آن کمی متفاوت خواهد شد که در ادامه به آن اشاره می شود.

طرز تهیه کباب کوبیده گوسفندی

  1. پیاز را رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید. برای این منظور پیاز را در یک پارچه نخی تمیز یا الک گذاشته و با دست فشار دهید تا آب آن کاملا گرفته شود.
  2. اکنون پیاز، گوشت، نمک و فلفل را مخلوط کنید. به مدت چند دقیقه گوشت را ورز دهید.
  3. اگر پس از ورز دادن، گوشت گرم شده بود، آن را حدود 20 دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

  4. یک کاسه آب کنار دست خود قرار دهید و دست خود را با آن مرطوب کنید. سپس مقداری از مایه گوشت را بردارید و به سیخ بگیرید. مایه را روی سیخ قرار دهید و با حرکت دست به سمت بالا و پایین آن را روی سیخ پهن کنید، در حین اینکار چندین مرتبه لبه های کار را دوباره روی سیخ برگردانید. اینکار را تکرار کنید تا گوشت روی سیخ پهن شده و به آن بچسبد.

  5. برای کباب کردن به آتش نیاز دارید. آتش را روشن کنید و زمانی که کاملا گرفت، سطح آن را در منقل مسطح کنید تا کباب ها به طور یکسان حرارت ببینند. سیخ ها را روی منقل بچینید و مرتب آن ها را زیرورو کرده و آتش را باد بزنید. زمانی که گوشت خودش را گرفت، دیگر نیازی نیست آتش را باد بزنید.

  6. کباب ها را تا زمانی که بپزند، دائما زیرورو کنید تا دو طرف آن یکنواخت بپزد وگرنه گوشت از سیخ جدا خواهد شد.

  7. گوجه زمانی کمی برای کباب شدن نیاز دارد، بنابراین در اواخر پخت کباب ها گوجه را روی منقل قرار دهید. در صورت تمایل مابین گوجه فلفل سبز نیز به سیخ بکشید و کباب کنید.

  8. پس از آنکه کباب آماده شد، آن را در بین نان و در ظرف قرار دهید و مقداری سماق کوبیده روی آن بپاشید. هنگامی که کباب ها کمی از حرارت افتاد، ابتدا و انتهای کباب را با دست از سیخ آزاد کنید و سپس بین نان قرار دهید، یک دست را روی نان بگذارید و اندکی فشار دهید و با دست دیگر سیخ را بیرون بیاورید.

کباب کوبیده گوسفندی آماده است، دور آن را با گوجه کبابی، جعفری خرد شده، خیار شور وغیره تزیین کرده و سرو نمایید.

چند نکته:

  • آب پیاز را کاملا بگیرید، در غیر اینصورت گوشت هنگام کباب کردن از سیخ جدا می شود.
  • کباب ها را دائما روی منقل بچرخانید تا دو طرف کباب ها به یک اندازه پخته شود. در صورتی که یک طرف کباب ها سریعتر بپزند، هنگام زیرورو کردن سیخ ها، کباب از سیخ جدا خواهد شد.

  • گوشت قلوگاه گوسفند بسیار چرب است. در صورتی که کباب را از این گوشت تهیه کردید، برای آنکه هنگام کباب کردن گوشت از سیخ جدا نشود، قبل از سیخ دریافت کباب، به گوشت دو عدد تخم مرغ اضافه کنید.

اگر آب پیاز را کاملا گرفته باشید و کباب را در فواصل زمانی کوتاه روی منقل بچرخانید، مطمئن باشید که هنگامی کباب کردن گوشت از سیخ جدا نخواهد شد.

کباب کوبیده در فر

در زندگی آپارتمان نشینی امروز کمتر امکان برپا کردن آتش در منقل برای کباب درست کردن وجود دارد، اما نگران نباشید، زیرا می توانید کباب کوبیده گوسفندی را بدون نیاز به منقل و با استفاده از فر تهیه کنید. برای آنکه کباب کوبیده در فر را تهیه کنید، به شیوه زیر عمل کنید.

  1. باید سیخ ها را در سینی فر بچینید.

  2. فر را از قبل با حرارت 240 درجه سانتیگراد گرم کنید.

  3. سینی را در قسمتی که شعله فر در آن واقع شده است، به مدت 10 دقیقه بگذارید. در این مدت مرتب سیخ ها را بچرخانید و مقداری کره ذوب شده یا روغن به آن بزنید.

  4. وقتی کباب ها آماده شدند، آن ها را از فر خارج کرده و به شیوه های که ذکر شد، از سیخ جدا کنید.

معمولا این کباب همراه با چلو سرو می شود. برای این منظور برنج را دم کنید و مقداری از آن را با زعفران دم کرده، مخلوط کرده و برای تزیین روی برنج قرار دهید. بهتر است کنار ظرف مقداری کره نیز قرار دهید.

اگر یک سیخ از کباب کوبیده گوسفندی را با یک سیخ جوجه کباب سرو کنید، به آن کباب وزیری و اگر با سرو کنید به آن کباب سلطانی گفته می شود. به این ترتیب برای میهمانی ها و مجالس می توانید میکسی از این کباب ها را در کنار یکدیگر قرار دهید و سفره خود را رنگین تر کنید.

منبع: setare.com
انتشار: 20 اسفند 1399 بروزرسانی: 20 اسفند 1399 گردآورنده: tour-canada.ir شناسه مطلب: 993

به "طرز تهیه کباب کوبیده گوسفندی، ترد و خوشمزه" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه کباب کوبیده گوسفندی، ترد و خوشمزه" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب کوبیده گوسفندی، ترد و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید