طرز تهیه زیتون کبابی خوشمزه و مزه دار به 2 روش سرد و گرم
به گزارش تور کانادا، چگونه زیتون کبابی درست کنیم؟ کدام انواع زیتون برای زیتون کبابی یا زیتون گریل مناسبترند؟ زیتون کبابی یا همان زیتون های حرارت دیده و گرم، علاوه بر اینکه بافت نرم تری دارند، به خاطر گرما، طعمشان هم بیشتر می گردد. برای درست کردن زیتون گریل شده، نیازی به وسایل یا مواد گران قیمتی ندارید و تهیه آنها زمان زیادی نیز نمی گیرد. در این مقاله از در ، طرز تهیه زیتون کبابی به 2 روش سرد و گرم و فوت و فن های پخت زیتون کبابی را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه زیتون کبابی
مدت زمان آماده سازی مواد: 5 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت زیتون گریل: 10 دقیقه
مواد لازم برای تهیه زیتون گریل شده
زیتون شکم پر یا زیتون سیسیلی: 2 لیوان دسته دار فرانسوی
روغن زیتون فرابکر: 2 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: 2 قاشق چای خوری
نمک دریا: 2 قاشق چای خوری
پوست لیمو (رنده شده): 1 قاشق چای خوری
جعفری تازه خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
سیخ چوبی: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه زیتون کبابی به روش ساده
برای طرز تهیه زیتون کبابی، ابتدا زیتون ها را باید با نصف موادی که دارید، مزه دار کنید. سپس آنها را به سیخ بزنید و روی زغال یا آتش گریل کنید. بعد از گریل شدن، دوباره آنها را با بقیه مواد مزه دار نموده و به صورت گرم در کنار غذای اصلی سرو کنید. برای مشاهده جزییات تهیه زیتون کبابی، مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: زیتون را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه زیتون کبابی به روش گرم، سیخ های چوبی را در آب بخیسانید، طوری که کل سیخ داخل آب باشد و کاملا خیس بخورند. 30 دقیقه زمان برای خیساندن سیخ ها ضروری است. سپس در یک کاسه با سایز مناسب، زیتون های بدون هسته یا زیتون های پر شده را بریزید. 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون، 1 قاشق چای خوری نمک و 1 قاشق چای خوری فلفل را به آن اضافه کنید.
مرحله دوم: زیتون ها را سر سیخ بزنید
همه مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید تا زیتون ها آغشته به روغن زیتون، نمک و فلفل شوند. سپس زیتون های مزه دار شده را به سیخ بزنید. زیتون ها که آماده شدند، آنها را روی باربیکیو زغالی یا گازی، قرار دهید. هر طرف آنها باید 5 تا 7 دقیقه روی حرارت میانه گذاشته شوند تا نرم و آماده شوند.
مرحله سوم: زیتون های کبابی را با مواد دیگر مخلوط کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه زیتون کبابی، سیخ ها را از روی دستگاه گریل بردارید. زیتون ها را از سر سیخ جدا کنید و در یک کاسه بریزید. به جای مانده نمک، فلفل و روغن زیتون را به زیتون ها اضافه کنید. سپس پوست لیموی رنده شده و جعفری خرد شده را به آن بیفزایید و همه را با هم میکس کنید. این زیتون های کبابی آماده شده را در کنار غذا و به صورت گرم، سرو کنید.
طرز تهیه زیتون کبابی با سرکه در فر
زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه
زمان مورد احتیاج برای پخت زیتون کبابی در فر: 10 دقیقه
مواد لازم برای تهیه زیتون کبابی در فر
زیتون بدون هسته: 1 کیلوگرم
سیر: 3 حبه
سرکه سفید: 2 قاشق غذاخوری
فلفل تند: 1 عدد
گوجه خشک: 10 برگ (یا پودر گوجه فرنگی)
رزماری: 3 شاخه
نمک: به مقدار لازم
آب جوشیده سرد شده: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه زیتون کبابی
برای تهیه زیتون کبابی به این روش، باید زیتون ها را بدون مزه دار کردن، گریل کنید و بعد در فر بگذارید. سپس زیتون ها را در بطری بریزید و با دیگر مواد و آب جوشیده، برای چند روز نگه دارید تا کاملا طعم دار شوند. در این روش، زیتون های کبابی، به صورت سرد و مثل ترشی و دیگر چاشنی ها کنار غذا سرو می شوند. برای تهیه زیتون کبابی در فر، مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: زیتون ها را در تابه گریل بچینید
برای طرز تهیه زیتون کبابی به این روش، از زیتون های بدون هسته بهره ببرید یا اگر زیتون هایتان هسته دارند، هسته آنها را با هسته گیر بیرون بیاورید. فر را روشن و روی دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. یک تابه یا سینی گریل را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید تابه داغ گردد.
مرحله دوم: زیتون ها را در فر بگذارید
سپس زیتون ها را کف تابه بچینید. سعی کنید زیتون ها روی هم قرار نگیرند و همگی با سطح تابه تماس داشته باشند. روی زیتون ها را با انگشت یا پشت قاشق فشار دهید تا روی زیتون ها خط های گریل بیفتد. هر دو طرف زیتون ها را به همین ترتیب گریل کنید. سپس زیتون ها را در سینی فر بریزید و به مدت 10 دقیقه در فر با دمای 200 درجه سانتی گراد قرار دهید.
مرحله سوم: زیتون ها را در بطری بریزید
در این مرحله از طرز تهیه زیتون کبابی در فر، زیتون های کباب شده را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید کاملا سرد شوند. سپس آنها را در یک ظرف شیشه ای تمیز و استریل بریزید. ، سیر های پوست گرفته شده حبه ای، فلفل تند، نمک، رزماری و سرکه را به زیتون ها اضافه کنید.
مرحله چهارم: زیتون کبابی را سرو کنید
همه مواد را که در بطری ریختید، روی آنها را با آب جوشیده سرد شده بپوشانید. درب بطری را کاملا محکم ببندید تا به آن هوا نفوذ نکند. بطری را به مدت 3 روز در جای خشک و خنک و دور از آفتاب قرار دهید. در این مدت مزه ها به خورد زیتون ها می رود. سپس می توانید آنها را سرو کنید. بعد از باز کردن درب بطری ، زیتون کبابی را در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: خواص و مضرات زیتون و طبع و مصلح آن
فوت و فن های طرز تهیه زیتون کبابی
*برای تهیه زیتون کبابی، در پی زیتون هایی باشید که سایزشان بزرگ است و درشت و سفت هستند.
*بهتر است زیتون کبابی را از انواع زیتون های سبز انتخاب کنید. چون ، نرم تر هستند و زود شکل و شمایل خود را از دست می دهند. البته می توانید زیتون گریل را با زیتون های سیاه هم درست کنید.
*برای تهیه زیتون کبابی بهتر است از زیتون های بدون هسته بهره ببرید. البته زیتون های پر شده با فلفل هالوپینو، و پنیر پروولون هم گزینه های خوبی هستند و طعم بی نظیری را ارائه می دهند.
*زیتون های بسته بندی شده در بطری های شیشه ای، به نسبت زیتون های کنسروی، برای گریل کردن زیتون بهتر هستند.
*زیتون های کبابی را می توانید به سیخ های چوبی نازک بزنید و بعد آنها را گریل کنید. در این صورت زیتون کبابی شما، مجلسی تر خواهند بود.
*اگر از سیخ های چوبی برای گریل کردن زیتون ها استفاده می کنید، حتما سیخ ها را از قبل به مدت 30 دقیقه در آب سرد بخیسانید تا دچار سوختگی نشوند و طعم زیتون ها خراب نگردد.
*زیتون های کبابی روی باربیکیو را به صورت گرم سرو کنید. یا اگر آنها را در یخچال گذاشته اید، قبل از سرو، آنها را در مایکروفر گرم کنید.
*برای تزیین روی زیتون های کبابی داغ، می توانید از رنده پوست لیمو، پودر فلفل سیاه یا قرمز، نمک دریا و جعفری تازه بهره ببرید.
*گریل کردن زیتون ها را تنها تا وقتی انجام دهید که علائم گریل روی زیتون ها ظاهر شوند. بیش از حد آنها را گریل نکنید. چون طعمشان تلخ و بدمزه می گردد یا بافت آنها خراب و له می شوند.
*خیلی افراد، زیتون را به صورت ، و در کنار غذا یا در استفاده می نمایند. اما خوردن زیتون گرم با طعم کبابی یکی از لذت هایی است که شاید خیلی ها آن را تجربه ننموده اند.
سوالات متداول
از چه زیتونی برای طرز تهیه زیتون کبابی استفاده کنیم؟
برای درست کردن زیتون کبابی بهتر است از زیتون های درشت و بدون هسته با رنگ سبز بهره ببرید. البته می توانید از زیتون های سیاه و پر شده هم بهره ببرید.
زیتون کبابی به صورت سرد سرو می گردد یا گرم؟
برای تهیه زیتون کبابی می توانید از هر کدام از روش های بالا بهره ببرید. اگر زیتون کبابی را روی باربیکیو می پزید و بعد آن را مزه دار می کنید، باید به صورت گرم سرو کنید. اما اگر زیتون های کبابی را بعد از گریل کردن، شبیه ترشی و در آب درست می کنید، به صورت سرد باید سرو کنید.
منبع:
منبع: افق کوروش