پیش بینی علی اف از آینده قره باغ
به گزارش تور کانادا، ایرنا نوشت: الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان به تازگی شرایط همزیستی مسالمت امیز ارامنه و آذربایجانی ها در قره باغ را مطرح نمود.
جهت دریافت خدمات طراحی ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
علی اف در مصاحبه با شبکه تلویزیونی Rai-1 ایتالیا که روز سه شنبه در رسانه های جمهوری آذربایجان بازتاب داشت، گفته که ما آینده قره باغ را به شکل یک منطقه آباد و امن که پس از بازگشت آذربایجانی ها به این منطقه در کنار ارامنه ساکن آن به صورت مسالمت آمیز بسر خواهند برد، می بینیم.
رییس جمهوری آذربایجان با اشاره به این که دید ما در باره آینده قره باغ به این شکل است ، اضافه نمود : به نظرم طرفین اگر چه حسن نیت داشته باشند می توان به تحقق این مهم نایل شد، چرا که در حال حاضر در باکو و دیگر شهرهای جمهوری آذربایجان هزاران ارمنی بسر می برند.
علی اف اضافه نمود : همچنین در روسیه و گرجستان آذربایجانی ها و ارامنه فعالیت مالی مشترک دارند و در این کشورها ازدواج های میان ارامنه و آذربایجانی ها وجود دارد و بنا بر این به نظرم آشتی امکان پذیر است .
وی در ادامه سخنان خود گفت : برای تحقق این مهم مسئولان ارمنستان باید به سیاست های اشغالگری علیه جمهوری آذربایجان خاتمه دهند و در این صورت ما با سرمایه گذاری خودمان و نیز با تجربیاتی که در راستای بازسازی کشورمان داریم ، می توانیم قره باغ را به یک منطقه آباد تبدیل کنیم .
علی اف توضیح داد : برای پیشبرد این اهداف باید پی آمدهای جنگ و اشغال رفع گردد و آذربایجانی ها فرصت بازگشت به آن سرزمینها که در طول قرن ها در آنجا بسر بردند ، فراهم گردد و با ارامنه در شرایط آشتی و حسن همجواری زندگی نمایند .
رییس جمهوری آذربایجان همچنین با اشاره به این که تحقق این امر چندان هم آسان نخواهد بود و احتیاج به زمان خواهد داشت اضافه نمود : کشورهای اروپایی که در جنگ جهانی دوم با یکدیگر می جنگیدند و بسیاری از انسانها نیز به قتل رسیدند ، پس از این جنگ به آشتی و صلح دست یافتند و ما در مورد همه این مسایل آگاه هستیم .
علی اف با تاکید بر این که خصومت و دشمنی نباید برای همواره در خاطرات حفظ گردد و تنفر به یکدیگر ترویج گردد، گفت : متاسفانه مبلغان ارمنی در حال حاضر مشغول نفرت افکنی هستند .
وی اضافه نمود : باید حسن نیت از خود نشان داد و در این صورت آن اهدافی که اشاره کردم می تواند تحقق یابد و در غیر این صورت ما در هر صورت این سرزمینها را پس خواهیم گرفت و شرایط فعلی میدان نبرد در قره باغ نیز ان را نشان می دهد.
علی اف در خاتمه گفت : ما سرزمینهای خود را به هر شکلی چه به صورت مسالمت آمیز و چه به صورت جنگ پس خواهیم گرفت و بنا بر این مسوولان ارمنستان باید در این مورد جدی فکر نمایند و گامهای سنجیده بردارند .
مناقشه ارمنستان و جمهوری آذربایجان که ریشه در یکی از دردناک ترین حوادث تاریخ ایران و قراردادهای گلستان و ترکمنچای دارد، با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در آغاز دهه 90 میلادی قرن گذشته، به یک معضل منطقه ای تبدیل شد و نیروهای ارمنستان با اشغال قره باغ و بخش هایی از خاک جمهوری آذربایجان، وارد یک جنگ پر تلفات تا سال 94 میلادی به مدت 4 سال شدند. در این سال با ابتکار گروه میانجی مینسک که کشورهای روسیه، آمریکا و فرانسه آن را رهبری می نمایند، دو کشور وارد یک دوره طولانی آتش بس شدند که البته این آتش بس در طول 30 سال گذشته برای چند نوبت شکسته شد.
از 6 مهرماه سال جاری ، درگیری های قره باغ باردیگر آغاز شده است و برغم دو بار توافق آتش بس که یکبار در مسکو و باردیگر در واشنگتن، برسر آن توافق نموده اند، اما هر بار دو کشور یکدیگر را به نقض آن متهم نموده اند.
بعضی جریان ها و بازیگران منطقه ای و بین المللی در این بحران نقش ایفا می نمایند و تمایلی به خاتمه این بحران ندارند.
311311
منبع: خبرآنلاین