داروی حب جدوار چیست و چه خواص و مضراتی دارد؟

به گزارش تور کانادا، خبرنگاران | سرویس سلامت - داروی حب جدوار از گیاه جدوار مدبر یا زردچوبه سفید با نام علمی (Curcuma zedoaria) تهیه می شود. این گیاه بومی کشور های هند، اندونزی و پاکستان است و در طب سنتی از خواص حب جدوار برای تسکین درد، تسکین التهاب، کمک به ترک اعتیاد، تقویت گردش خون، تقویت نیروی جنسی و … استفاده می شود. در این مقاله مهمترین خواص حب جدوار، طریقه و میزان مصرف، موارد احتیاطی و منع مصرف این داروی گیاهی را گردآوری کرده ایم.

داروی حب جدوار چیست و چه خواص و مضراتی دارد؟

خواص داروی حب جدوار (طبیعت و خواص درمانی)

طبع حب جدوار گرم و خشک است. مهمترین خواص این داروی گیاهی عبارتند از:

1. تسکین درد

یکی از مهمترین خواص داروی حب جدوار تسکین درد های مزمن استخوانی، مفصلی و ماهیچه ای است. به طورکلی مصرف این دارو باعث افزایش انرژی، رفع خستگی و بهبود تقویت فعالیت های جسمی، فیزیکی و ذهنی می شود.

2. کمک به ترک اعتیاد

به دلیل خاصیت ضد درد حب جدوار از این دارو برای کمک به معتادان برای ترک اعتیاد استفاده می شود. استفاده از حب جدوار برای ترک اعتیاد ضمن کاهش درد، علائم دوران ترک را کاهش داده و همچنین باعث تقویت قوای بدن می شود. علاوه بر آن برخلاف سایر دارو های شیمیایی در زمینه ترک اعتیاد مانند قرص متادون، قرص ترامادول و… اعتیادآور نیست و مضرات جانبی بسیار کمتری دارد.

3. بهبود جریان گردش خون

از دیگر خواص حب جدوار کمک به بهبود جریان گردش خون و در نتیجه بهبود عملکرد ارگان های اصلی بدن، افزایش نیروی جسمی و ذهنی است.

4. تقویت نیروی جنسی

مصرف حب جدوار باعث تقویت عمومی بدن و افزایش میل جنسی می شود و درمان خوبی برای رفع ضعف قوای جنسی است.

5. تسکین دندان درد و گوش درد

از گذشته و در طب سنتی از حب جدوار برای تسکین دندان درد و درد گوش استفاده می شده است.

6. کاهش التهاب

حب جدوار خاصیت ضد التهاب دارد و از این رو دارویی مفید برای درمان التهاب مفاصل (آرتریت)، حملات نقرس و آسیب های حین ورزش و به ویژه درد های ناشی از التهاب است.

گیاه دارویی جدوار مدبر یا زردچوبه سفید

میزان و طریقه مصرف

مسکن گیاهی حب جدوار نسبت به مسکن های شیمیایی مضرات جانبی کمتری دارد. از این رو به گفته متخصصان طب سنتی ادامه مصرف آن تا بهبود علائم درد مسئله ای ندارد. طریقه مصرف این دارو به شرح زیر است:

  • توصیه می شود به دلیل ایجاد بی خوابی، دارو را با چند ساعت فاصله قبل از خواب مصرف کنید.
  • بسته به میزان و شدت درد، مقدار مجاز مصرف حب جدوار 1 تا 1/5 گرم است.
  • در زمان ترک اعتیاد میزان مجاز مصرف این دارو 1/5 تا 3/5 گرم است.
  • برای تقویت عمومی بدن، روزانه مصرف تنها 0/5 گرم از این دارو توصیه می شود.

ترکیبات شیمیایی داروی حب جدوار

این کپسول گیاهی حاوی مواد و ترکیبات شیمیایی مانند آلکالوئید های Delpho - Curarine , Staphisagrin , Delphinine , Condelphine , Isotalatizidin Hetisinone , Denudatine و انواع استرول ها، فنول ها، پروتئین ها و املاح روی، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و آهن است.

مضرات (موارد احتیاطی و منع مصرف)

1- مصرف حب جدوار برای زنان باردار، شیرده و بچه ها زیر 6 سال ممنوع است و در بچه ها 6 تا 12 سال بایستی با نظر پزشک متخصص مصرف شود.

2- هنگام مصرف این دارو اگر با گرم شدن بدن، خشکی دهان یا افزایش مدت دوران قاعدگی و خونریزی در خانم ها روبرو شدید، لازم است مصرف آن را متوقف و با پزشک مشورت کنید.

3- همانطور که گفته شد یکی از خواص داروی حب جدوار افزایش انرژی است، بنابراین مصرف آن ممکن است باعث بی خوابی شود.

4- مصرف این دارو برای بیماران قلبی بایستی با احتیاط همراه باشد.

5- به دلیل گرمی زیاد این دارو، خوردن بیشتر از 5-3 گرم در روز مضر است و برای افرادی با مزاج صفراوی و افرادی که طبعی گرم دارند بهتر است با شیر مصرف شود.

همراه گرامی

استفاده از داروی گیاهی حب جدوار به دلیل مضرات جانبی کمتری که دارد و نداشتن خاصیت اعتیادآور، گزینه مناسبی برای جایگزین کردن دارو های شیمیایی ترک اعتیاد است، همچنین محدودیت زمانی خاصی ندارد و می توان آن را با فاصله زمانی کمتر یا بیشتر مصرف کرد، با این وجود توصیه می شود برای مصرف این دارو حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. شما می توانید تجربیات و سوالات خود را از طریق بخش نظرات و پرسش ها با ما و سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید. پیشنهاد می کنیم روش های ترک اعتیاد را نیز مطالعه کنید تا در این زمینه اطلاعات کامل تری به دست آورید.

برگرفته از: webmd.com

منبع: setare.com
انتشار: 26 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 26 اردیبهشت 1400 گردآورنده: tour-canada.ir شناسه مطلب: 1121

به "داروی حب جدوار چیست و چه خواص و مضراتی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "داروی حب جدوار چیست و چه خواص و مضراتی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید